The following books are published by the Center of Applied Psychology, Serbian Psychological Association: http://www.dps.org.rs/

  

Fajgelj. S. (2019). Uvod u psihologiju (III dopunjeno izdanje) [Introduction to Psychology (3rd Edition)]. Centar za primenjenu psihologiju.

 


Fajgelj, S. (2020). Metode istraživanja ponašanja (VII dopunjeno izdanje) [Methods in Behavioral Research (7th Edition)]. Centar za primenjenu psihologiju.

 

 


Fajgelj, S. (2020). Psihometrija: metod i teorija psihološkog merenja (V dopunjeno izdanje) [Psychometrics: Method and Theory of Psychological Measurement (5th Edition)]. Centar za primenjenu psihologiju.

 

 

 

 

 

Centar za primenjenu psihologiju Društva psihologa Srbije,
Đušina 7/III, 11000 Belgrade, Serbia
tel: +381 11 3232961, 3035131, fax: +381 11 3239685
web: http://www.dps.org.rs/centar-za-primenjenu-psihologiju
mail: dpscpp@sezampro.rs

 

Neka opšta uputstva za pisanje istraživačkih izveštaja, seminarskih radova i prezentacija, podsetnici i pomoćni materijali. Uputstva koja se odnose na pojedine predmete ili fakultete potražiti na odgovarajućim stranicama.

 

Smernice za pisanje završnih i master radova (pdf / 219,16K / 01.11.2021.)

Šta je studentska prezentacija (pdf / 80,60K / 10.09.2015.)


Šta ne treba raditi, između ostalog: Anglosrpski (pdf / 135,56K / 06.08.2021.)

 

If you have problems with Serbian language: Translator - imtranslator.net

 

 

Napomena o autorskim pravima

  • Polažem autorsko pravo na sve prezentacije, uputstva, predloge i druge dokumente koji su dostupni na ovim stranicama.
  • Na programe i makroe koje sam ja pisao polažem autorsko pravo, a na one u čijoj sam izradi učestvovao ili sam ih modifikovao polažem autorsko pravo kao koautor.
  • Pozivam se na: http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_autorskom_i_srodnim_pravima.html, a sve informacije o autorskim pravima široko su dostupne na Internetu.
  • Ukratko, činjenice, istraživanja i teorije koji su izloženi, oni nisu moji. Međutim, ono što sam ja ovde napisao u formi slajdova ili teksta je moje intelektualno vlasništvo i ne može se koristiti bez moje saglasnosti.
  • Studenti imaju moju saglasnost da koriste sve materijale za učenje, pripremu kolokvijuma i ispita, izradu seminarskih radova i sl., samo za svoje potrebe.
  • Materijal SE MOŽE koristiti za vlastito informisanje, ali se ne može umnožavati na bilo kom medijumu, bez moje saglasnosti.
  • Materijal SE NE MOŽE koristiti, u dijelovima ili u cjelini, za bilo koju drugu svrhu, osim vlastitog informisanja, bez moje saglasnosti...

 

Da podsjetim:

- bez obzira što se na Internetu sve čini dostupno, "na izvolite", kopiranje tuđih tekstova, bez navođenja izvora (imena autora i ostaloga) je plagiranje, nemoralno je i potpuno neprihvatljivo.

- propisno citiranje tuđih dela ni na koji način ne umanjuje vrednost vašeg rada; neće on biti manje originalan, naprotiv.

Ja sam redovni profesor u penziji. Predavao sam Psihometriju, Uvod u psihologiju, Metodologiju psiholoških istraživanja i Statistiku. Diplomirao sam, magistrirao i doktorirao na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Osnovna interesovanja su mi: metodologija, psihometrija, opšta psihologija, statistička obrada podataka i programiranje. Autor sam brojnih naučnih radova i nekoliko knjiga.

Subcategories

Articles on the front page

Fakulteti na kojima sam predavao.

Predmeti i kursevi koje predajem ili sam predavao.

Zanimljivi linkovi

lične stvari

Prezentacije povremeno mijenjam. Datum ažuriranja se vidi na pozivnom linku i na samoj prezentaciji.
Napomena: prezentacije odražavaju izmjene koje pripremam za novo izdanje knjige.